07/01/17

Kozmetické predsavzatia na rok 2017

S nástupom nového roka si snáď každý z nás dáva nejaké predsavzatia. Budem cvičiť, budem sa učiť, budem čítať viac kníh a spať aspoň 6 hodín. Veď to poznáte. 
Na stránke Fashionising (kde môžete do konca januára súťažiť o krásnu paletku očných tieňov od Sephory) som našla zoznam kozmetických predsavzatí a vytvorila si svoje vlasné. 



Budem investovať do kvalitných kozmetických štetcov
zdroj
Niekomu sa môže zdať takáto investícia zbytočná. Sama som dlho bola tohto názoru. Za nejakých 12 eur som si objednala z Ebayu kozmetické štetce a bola z nich nadšená až do vtedy, pokiaľ som si nekúpila prvý štetec od Hakura. Rozdiel je naozaj veľký. Štetinky sú jemnejšie a aj líčenie vyzerá oveľa lepšie. 
Tento rok by som si chcela kúpiť sadu od Real Techniques.


Budem štetce čistiť častejšie
zdroj 
 Vec, ktorú robím rada, ale musím mať na to chuť. Čo je možno tak raz za dva mesiace :D A pritom tým škodím len sama sebe.
Keď už sme pri tom čistení, bolo by mi treba nejaký nový prípravok a aj takú skvelú pomôcku na čistenie... čím sa plynulo dostávame k ďalšiemu bodu




Nové produkty si kúpim až vtedy, keď miniem tie, čo už mám
Predsavzatie, ktorého sa obávam asi najviac. Samozrejme, že sa nejedná o dekoratívnu kozmetiku, pretože ani tých 35 odtieňov rúžov mi stačiť nebude a stále budem chcieť nový a nový.
Ale nedávno som robila poriadok v krémoch, telových mliekach a šampónoch a mám plných asi 6 krabíc. Takže by bolo vhodné to všetko spotrebovať predtým, ako to bude po dátume spotreby.
A myslím, že tento bod ocení aj moja peňaženka :D

Budem sa snažiť obmedziť žehlenie vlasov
zdroj
Niekedy som si žehlila vlasy každý jeden deň. Lenže sú také jemné, že to prekvapuje aj kaderníčky, a preto som si ich zničila tak, že mi narastú len do určitej dĺžky a stále sa lámu. 
Samozrejme, že mi je ľúto, keď vidím všetky dievčatá s krásne rovnými vlasmi, ale povedala som si, že ich nebudem zbytočne trápiť. 




Budem používať značky, ktoré netestujú svoje produkty na zvieratách 

zdroj
Veľmi diskutovaná téma a rôzne názory.
V jednej facebookovej skupine som minule zahliadla obrázok, kde dievča pridalo, že na večeru má steak z kengury a pýtalo sa, či chutí aj nám. Ja som jej k tomu odkomentovala, že vzhľadom k tomu, že kengury vymierajú, by som si niečo také nikdy nedala do úst. 
Nie som vegetariánka, ani sa ňou nestanem, pretože mäso mám rada a neviem sa ho vzdať, takže sa budem snažiť aspoň týmto spôsobom byť k zvieratkám tolerantnejšia. 
K značkám, ktoré netestujú na zvieratách patria napríklad e.l.f., Lush, NYX, Too Faced, Milani, Jordana, The Balm, Essence, Gosh, Catrice, Marc Jacobs, The Body Shop, Urban Decay či Wet´n´wild, 
Naopak, k značkám, ktoré testujú na zvieratách patria Avon, L´Oreal, M.A.C., Mary Kay, Maybelline, Pantene, Revlon, Clinique, O.P.I., Benefit či Estée Lauder.
Ostali ste prekvapení aj vy? 



17 komentárov:

  1. Teda to, že bych měla napřed spotřebovat produkt a pak si koupit nový bych měla taky zavést, ale jsme beznadějný případ :D.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkná předsevzetí, tak držím palce, ať se ti je podaří plnit :) Taky bych si chtěla pořídit nějaké kvalitní štětce, tak snad se nám to oběma podaří :) Jinak já štětce čistím dětským šamponem (ale uvažuji o koupi antibakteriálního mýdla) a za pomocí BrushEgg-u, který jsem si pořídila asi za dolar na Aliexpress a slouží perfektně :)
    LOVELYIMPERFECTIONS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článek, hlavně originální, držím palce, ať tvá kosmetická předsevzetí vyjdou jak si přeješ! :)

    Adel z adeljulisova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeej, super predsavzatia, drzim palce ;) no ja prave mam objednane stetce z aliexpressu :D ale v buducnosti chcem urcite investovat do nejakej sady od zoevy alebo tak :) a takisto som si dala predsavzatie, ze najprv spotrebujem to, co mam doma a az potom kupim nieco nove :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok originálny a máš pravdu, že treba spotrebovať to čo máme doma. Ja som zistila, že som asi fanatik na sprchové gély lebo ich mam asi 20 a stále kupujem nový a nejako nie a nie minuť ich! :D
    www.veraparadis.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvely clanek;)

    PS: Zvu te na svoji giveaway o "Killin' It top", ktera bude koncit brzy! Budu rada kdyz se pridas:)
    GIVEAWAY ZDE

    Bridge of Memories

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moje kozmetické predsavzatie neexistuje, nakoľko nemám rada novoročné predsavzatia. Myslím si však, že tvoj článok je naozaj vydarený a tak ti držím palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tím třetím bodem bych se potřebovala řídit taky! A ovšem, 35 odstínů rtěnek nestačí! :D
    KattyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kvalitné štetce si chcem aj ja kúpiť, rozmýšľala som nad tými od Zoeva, ale prídu mi veľmi predražené a v sade nie sú tie, ktoré by som chcela. Žehlenie vlasov som obmedzila už pred pol rokom a moje vlasy sú skutočne v lepšom stave:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já moc kosmetice neholduju, někdy si říkám, že jsem měla být kluk, ale je pravda, že v tomhle roce si plánuju nějakou "výbavičku" pořídit :)
    www.littlepieceofmyhappiness.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. veľmi veľmi odceňujem to o cruelty free produktoch! :)
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Môžem ti odporučiť štetce Zoeva. Mám ich už niekoľko rokov, aj na pleť aj na oči a sú skvelé :)

    TheDaniellaBlog

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak to su fakt dobré predsavzatia. Kozmetické štetce by som teiž mala začať čistiť častejšie.
    No na bod 3 sa asi nikdy nechytím. Tiež si hovorim, že už si nebudem nič kupovat, no napr pri ružoch by som si tým pádom nekupila už asi nikdy žiadny, lebo pri mojej spotrebe tie čo mám nespotrebujem ani za 20 rokov :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Pěkný článek.:) To mi připomíná, že bych měla vyčistit štětce.:D
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Aj ja mám niektoré štetce aj z ebay . Nie sú zlé ale keď máš tie kvalitnejšie hneď zistíš rozdiel. Tie kvalitné sú jemnejšie k pleti to pocítiš hneď. ... a za seba ak mám povedať tak real techniques pre mňa nie sú nejaké extra super ... mám ich a ani ich nepoužívam myslím, že vôbec ... :( ale to je len môj názor, mám tú kontúrovaciu sadu ale používam na kontúrovanie iné :)
    inak tie štetce musím už aj ja ísť očistiť :D
    :)
    Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
  16. nie je nad kvalitné štetce od Hakuro sú fajn, ale Zoeva mi príde ešte lepšia :)
    čo sa týka kozmetiky, ktorá netestuje na zvieratách, ako píšeš, je to veľmi diskutabilné. V rámci EU je zakázané to robiť, no to neznamená, že značka, ktorá ma laboratórium niekde inde nepoužíva niečo, čo bolo testované na zvieratách. Veľmi dobrá stránka je pinkpanda.sk ktorá selektuje len cruelaty free značky :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Držím palce, nekupovať kozmetiku resp. kupovať si ju až v čase, kedy ju fakt potrebujem je aj pre mňa to najťažšie zvládnuteľné predsavzatie. Dávam si ho každý rok a nie a nie ho splniť tak ako treba, zlepšuje sa to, ale nie je to dokonalé. A kvalitné štetce majú niečo do seba, ja nedám dopustiť na Stippling štetec od Real Techniques, kúpila som si už druhý kus a neľutujem ani tú sumu.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť