18/11/16

Purpose World Tour Prague mojimi očami

Keď som v nedeľu sedela vo vlaku na ceste domov, snažila som sa napísať tento článok. Veď od koncertu neuplynulo ani 24 hodín a myslela som si, že to budem mať v čerstvej pamäti. Lenže opak bol pravdou. Boli to snáď najrýchlejšie dve hodiny môjho života. 



Chcela som článok vydať už hneď v pondelok, aby to bolo čo najviac aktuálne, ale ak Vám mám pravdu povedať, sama som bola unavená z toho, že všade, kam som sa pozrela, bol riešený tento koncert. 
Rozhodla som sa na to pozrieť s odstupom času. 


Hneď na začiatok vynechám odsek o tých moralistických rečiach, že každý máme svojho idola, mali by sme ho rešpektovať, že Justin je úspešný a bla bla bla. Myslím, že môj blog čítajú inteligentní ľudia, ktorí toto všetko chápu. 

Ak mám byť úprimná, Justina ako osobu som nikdy nijako extra nesledovala. Nevedela som, s kým sa vyspal, či si dal spraviť nové tetovanie alebo kvôli čomu ho zase zatkli. Mala som ho rada kvôli jeho hudbe, ale to tiež len od albumu Believe. 
Ak bolo Believe turné vo Viedni, tak som dlho váhala, či ísť, či nie, nakoniec som sa rozhodla, že nejdem a potom som to skutočne ľutovala, preto som si povedala, že teraz túto chybu nespravím. 
Rok dopredu som si kúpila lístok na státie a čakala som... 


Celé som si to naplno začala uvedomovať až vtedy, keď som si vo štvrtok večer balila veci do Prahy a medzi nimi bol aj tento lístok. 

V piatok cestou do Prahy som sa nad tým všetkým zamýšľala a povedala som si, že by bolo fajn stretnúť Justina niekde na ulici, mimo tých šialených jačiacich fanyniek. S kamoškou sme rozmýšľali, či ho pôjdeme čakať na letisko alebo pred hotel. Keďže priletel o 00:30 a letisko je dosť ďaleko, rozhodli sme sa ho ísť čakať pred hotel. A musím povedať, že som sa po prvýkrát vo svojom živote cítila ako (ne)normálny človek. Ako jediné sme tam nemali na tapete Justina, ako jediné sme nemali žiaden kus oblečenia s jeho fotkou alebo nápisom, ktorý by nejako súvisel s jeho menom. 
Po takmer dvoch hodinách čakania v zime sme to vzdali, keď k nám prišiel jeho ochrankár a povedal, že Justin má za sebou jednu show v Krakove a o menej ako 24 hodín ho čaká ďalšia a musí si oddýchnuť. A chce, aby sme si oddýchli aj my. 
Týmto by som veľmi rada vyvrátila informácie v bulvárnych článkoch, ktoré písali, že jeho ochrankári sú veľmi agresívni.



Ráno v deň koncertu nás čakala ďalšia dilema. O koľkej ísť pred halu, aby sme mali čo najlepšie miesta. Keď sme vstali ráno o desiatej a videli na FB fotku, koľko tam je už ľudí, že niektorí tam dokonca spali, tak som si znova povedala, že tie dievčatá nemajú fakt rozum. V pokoji sme sa najedli, nachystali a vybrali sa pred O2 arénu, kde sme dorazili niečo po 13:00.
Vyzeralo to tam asi takto: 



Po nekonečnom čakaní a nenormálne tlačenici sme sa konečne dostali dnu. Musím povedať, že to bola neskutočná davová psychóza a šialenstvo. Tie dievčatá jednoducho nevedeli pochopiť, že za lístok si každý jeden z nás zaplatil a že každý sme sem prišli kvôli tomu, aby sme ho videli a počuli. Niektoré som dokonca pustila pred seba, lebo keby som mala 4 hodiny počúvať, že ja nie som taká veľká fanúšička ako ona a nezaslúžim si byť vpredu, tak by som sa toho koncertu nedožila buď ja alebo ona. 
Na moje prekvapenie, dostali sme sa asi do 6.radu a so svojimi miestami sme boli spokojné :) A to sme tam nemuseli ani spať, ani čakať od šiestej rána. 

Keď konečne prišiel Justin, tak to bola zase davová psychóza, ktorou som sa dala strhnúť aj ja a poriadne si zakričala. Lenže keď všetky dievčatá okolo mňa začali hystericky plakať, tak to mi už prišlo cez...

A teraz už k samotnému koncertu 
Ako som už spomínala, všetko to zbehlo megarýchlo. Ale nedá mi nevyjadriť sa k pár veciam, ktoré riešili snáď všetci. A hlavne tí, ktorí na koncerte neboli.
Justin a playback. Asi najviac rozoberaná téma. Ako to vlastne bolo? Mal pustený podmaz, na ktorom mal nahraté nejaké vokály, druhý hlas a do toho spieval. A kompletný playback mal len vtedy, keď mal nejakú choreografiu, tance alebo skákal na trampolíne. Jedine pieseň Baby mal pustený celý playback, pretože si myslím, že to už nedokáže vyspievať, lebo hlas sa mu predsa len zmenil. 
Nudná show. Ďalšou vecou, ktorá ma pobúrila, bola, že recenzie písali, že to bola nudná show. Je pravda, že som nebola na žiadnom takom veľkom koncerte, a preto to nemám veľmi s čím porovnávať. Ale Justin mal skvelo spravené pódium, aby bol blízko k ľuďom, ktorí mali VIP lístky, ale aj k tým, ktorí mali klasické státie. Na obrazovkách za pódiom bola úžasná projekcia s efektami, ktoré dodávali celej show šmrnc. Ďalšími skvelými efektmi bol oheň, ohňostroj, voda a trampolína, ktorá sa počas koncertu spustila zo stropu. Celé to bolo veľkolepé, ale nebolo toho veľa, nebolo to príliš prehnané, a preto to celkovo vytváralo skvelý dojem.
Justin sa nudil. Vec, ktorú neviem úplne objektívne zhodnotiť, pretože zo začiatku som bola v šoku z toho, že som vôbec tam, že ho vôbec vidím a celé som to predýchavala. Ale nemala som z neho pocit, že by si túto show neužíval, v druhej polovici dokonca plakal.

Ja som veľmi rada, že som sa rozhodla ísť a vôbec to neľutujem... 



Musím sa priznať, že slzám som sa v niektorých prípadoch neubránila ani ja. Najsilnejším okamihom pre mňa boli chvíle, keď hral pieseň Love Yourself, ktorá patrí k mojim NAJ pesničkám vôbec. Vtedy som len ticho stála, slzy mi stekali po tvári, v bruchu som cítila to zvláštne chvenie a na duši mala čarokrásny pokoj, že práve toto je to, kvôli čomu som sem prišla, kvôli čomu ho mám rada a že ten človek vie naozaj spievať. Žiaľ, celé video mi sem kvôli veľkosti pridať nejde, ale ak by ste mali záujem. môžete si ho pozrieť na mojom FB TU. Síce kazí kvalitu, ale...
Všetky tie akustické veci dal ako pán a všetkých presvedčil, že úspech nemá len kvôli jeho krásnym hlbokým očiam či vyšportovanému telu. 


13 komentárov:

  1. Pekne napísaný článok. Osobne sa mi Justinova tvorba nepáči, avšak každý sme iný, takže nikoho neodsudzujem. Akurát niektoré dievčatá to už fakt preháňajú, čudujem sa, že si to pri nich vydržala. :D

    Pozývam teba a tvoje čitateľky do súťaže na mojom blogu:
    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi pekný článok, viem si živo predstaviť ako si sa cítila pretože ja som bola vo viedni na believe tour a bol to pre mňa najkrajší zážitok, stále na to rada spomínam. Justina mám veľmi rada tiež hlavne kvôli hudbe a textom ;) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Spolužiačky tam boli tiež a že to bol veľký zážitok! ♥ paráda, škoda, že som tam nebola :/

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tie negatívne názory na koncert som videla, no nebola som tam, tak nemôžem súdiť, ale určite to bol skvelý zážitok a každý si to užil tak ako chcel ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja síce nie som nejaký extra mega fanúšik, ale jeho posledný album je ozaj dobre spravený haha :D mrzí ma, že ľudia nechápu čo všetko do takej show ide a že spievanie nie je len taká ľahká záležitosť a že keď dakto tancuje vie to byť aj ozaj obtiažne :/ a taktiež ma mrzí, že niektorí nechápu, že show má byť predovšetkým o hudbe a nie o výprave a tom koľko krát sa vie daný interprét prezliecť za jeden večer.. :/
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Som rada, že si si JB koncert poriadne užila. Osobne nie som jeho veľký fanúšik, no rada si niektoré pesničky od neho vypočujem. No som si istá, že by ma koncert určite oslovil :) Škoda, že to bolo tak ďaleko

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Od Justina mám rada niektoré pesničky, ale určite nepoznám všetky. Pre teba ako fanúšičku to však musel byť úžasný zážitok :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. och já bych si tam tak moc přála být

    OdpovedaťOdstrániť
  9. In Lisbon is this friday! :P Awesome! I love Justin Bieber*
    Great blog! I'm following you! Follow back? ***
    http://omundodajesse.blogspot.pt

    OdpovedaťOdstrániť
  10. So cool that you were able to attend the concert of his favorite singer!
    Yesterday I was at a concert of my favorite band for the fourth time and it was very cool!
    Have a nice day!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jsem ráda, že můžu jeho koncert vidět takto z pohledu někoho, kdo se ho zúčastnil a ne jen prostřednictvím médií. Já Justina jako člověka opravdu nemusím, ale proti jeho hudbě nic nemám a spousta jeho písniček má své místo u mě v iPodu. :)
    Jde vidět, že jsi si to opravdu užila a podle mě to je to nejhlavnější. Na koncertech jde přeci hlavně o to, aby si to člověk užil a získal další skvělou vzpomínku, což se tobě rozhodně povedlo. :)

    Nakonec bych tě chtěla pozvat na Vánoční giveaway, které probíhá na mém blogu. Protože Vánoce jsou o obdarovávání! ♥

    www.enthusias-ter.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť