29/04/20

Karanténa challenge - bavia či otravujú?

Určite ste si všimli, že veľkým hitom posledných dní a týždňov sú rôzne challenge, alebo ak chcete, výzvy. Stačí, že máte jednu sociálnu sieť a určite sa vás aspoň okrajovo dotkol tento "fenomén". 


Ale je to naozaj obsah, ktorý má zmysel a chceme ho na internete vidieť? 


Ľudia trávia čas doma a rozmýšľajú, ako sa zabaviť. Jeden urobí nejakú "blbosť", druhý sa toho chytí, uvidí to tretí a už to ide. A takto sa internetom šíri neoriginálny, nenápaditý, nič nehovoriaci obsah, pretože všetci robia "to isté". 
Oblečieš sa do vankúša, obtočíš opaskom a? Pointa ma asi trošku obišla. Uvidím to raz, poviem si, že haha, je to sranda. Ale keď to vidím stokrát, už ma prejde aj prvotné nadšenie. 

Majú tieto výzvy význam? 
Majú. Ak sa nimi šíri kvalitný obsah. A čo je vlastne ten kvalitný obsah? Pre každého čosi iné.
Mám rada challenge, ktoré mi ponúknu nápad na outfit, líčenie, nápad na kreatívnu činnosť, nejaký hudobný tip a podobne. Mám rada, keď návrhári prezentujú svoj nový ušitý kúsok, mám rada keď vidím pekný makeup, mám rada, keď má výzva nejakú pridanú hodnotu a posolstvo. Nemám rada, ak sa dievčatá obmotajú dekou a hrdo si to zavesia na Instagram. Nemám rada, ako je zrazu z každého fitness špecialista, pritom cviky v týchto videách predvádza zle, ale hlavne že je tam #plankchallenge. 

Nehatujem, len sa zamýšľam nad tým, či sa veci nedajú urobiť kreatívnejšie, pridať do toho to svoje JA a neísť s davom ako ovca. Internet ponúka aj množstvo skvelých výziev, napríklad #dnesbysomnosila, kde sú rôzne tipy na pekné outfity. Tak isto ma zaujala výzva #4xinak, ktorá prezentuje rovnakú vec v podaní štyroch rozdielnych osôb. 
Tak isto ma bavia výzvy od NYXu, ktoré spočívajú v tom, že stále sú zamerané na inú oblasť líčenia. Už to boli oči, linky a naposledy rúže. Okrem toho, že ukáže svoje obľúbené produkty od NYXu, ponúknete inšpiráciu, tak môžete vyhrať kozmetický balíček. Dlho som váhala, či sa zapojím. Chcela som vyskúšať už líčenie očí, ale keď som videla príspevky iných, tak som si povedala, že ešte sa mám čo učiť a vzdala som to. Takto bez boja. Posledná výzva sa týkala pier a rúžov. Každý, kto ma pozná, vie, že rúže sú môj najobľúbenejší produkt z dekoratívky a tie od NYXu obzvlášť. Dlho som zvažovala, aké líčenie zvolím, či pôjdem "umeleckým" smerom a niečo si na pery nakreslím, či použijem trblietky, niečo extravagantné, niečo extra originálne... A nakoniec som sa rozhodla použiť obyčajný červený rúž. Stále je veľa žien, od ktorých počujem, že červený rúž nie je pre nich, že je to vulgárne a vyzývavé. Myslím si, že to tak nie je. Že každá z nás má právo nosiť červený rúž vonku, do práce, do školy, kdekoľvek. Že sa každá z nás môže cítiť komfortne bez toho, aby mala v hlave, že pôsobí vulgárne. Dôležité je nájsť si ten správny odtieň. 


Čo vy a tieto challenge? Máte tip na niečo zaujímavé? 


5 komentárov:

  1. Aj keď som pre študentský spolok v ktorom som, dávala challenge na Instagram, bolo to ešte v počiatku celej tej karantény. Teraz, s odstupom dní, som už tak trochu otrávená. Mám pocit, že už prakticky väčšina robí to isté, len tomu dá iný názov. Trošku sa z toho celého vytratila originalita, čo ma zamrzelo. Je super, že sú ľudia produktívni, to im neberiem. Len mám pocit, že ešte aj po otvorení chladničky na mňa vybehne "čo by som mala a nemala robiť". Sama som o tomto nedávno písala článok podobný tomuto, pretože som bola už trošičku frustrovaná. :D Dúfam, že sa to trošku upokojí konečne.

    Viki z blogu BarsVee🌸 - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všimla som si rozne chalenge ale teda ešte som sa do žiadnej nezapojila, jedine že by ma niekto vyzval, tak by som to asi urobila... inak nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky jsem si všimla různých challenge, ale žádné jsem se nezúčastnila a ani to nemám v plánu. Co se týká červených rtěnek, mně se hrozně líbí, ale já se v nich vůbec necítím dobře. Nesluší mi. Na tobě vypadá červená nádherně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak naštěstí nyní už v žádné karanténě nejsme, ale co jsem viděla za covidové doby, tak některé ty výzvy byly v takto malých bytech jen pro skutečně odvážné a něco zase nevím, jestli by člověk v podnájmu chtěl úplně riskovat :) Spousta byla ale také moc povedená a třeba ta výzva bez make-upu mohla mnohým ukázat, že to jde i takto a často je to i mnohem lepší, než se třeba na začátku mohlo zdát :) No, život je prostě změna a tyto výzvy nám toto mohou ukázat, pokud se odhodláme k tomu zúčastnit se :)

    OdpovedaťOdstrániť