28/05/20

Bioderma Sensibio #recenzia

Každú jednu zimu mám problémy so suchou pleťou. Niekedy sa to prežiť dá, inokedy je to horšie. Niekedy si vystačím s cenovo dostupnými krémami z drogérie, no táto zima bola veľmi kritická. Nič mi nepomáhalo, nezaberalo, a preto som sa rozhodla siahnuť po "drahšej" kozmetike. 
Po dlhšom rozmýšľaní a vyberaní padla voľba na Biodermu a ich produktový rad Sensibio, určený na začervenanú pokožku so šupinami.

Bioderma Sensibio

Keďže bola moja pleť naozaj v katastrofálnom stave, rozhodla som sa pre "combo" a okrem krému som siahla aj po čistiacom géli, aby bol výsledok viditeľnejší. A na oba tieto produkty som sa poriadne tešila.
Bioderma Sensibio DS+ gel

Popis produktu: Čistiaci penivý gél na začervenalú seboroickú pokožku so šupinami. Pokožku jemne čistí bez podráždenia, tlmí začervenie kože, normalizuje a obnovuje prirodzenú kožnú bariéru. Čistiaci základ obohatený o glycerín má výrazný hydratačný účinok. 200 ml zdroj 

Použitie: 1 - 2krát do dňa na navlhčenú pokožku. 

Cena: 15,49 € v Benu lekárni

Čistiace gély som nikdy nepoužívala, pretože moja pleť si vystačila s micelárkou, tonikom, pleťovým peelingom a krémikmi. Ale ako sa hovorí, všetko treba vyskúšať. 
Gél mal klasickú "gélovú" konzistenciu. Bez vône a bez farby

Bioderma Sensibio

Ako odporúčal návod, gél som aplikovala ráno aj večer pri čistení pleti. Pri nanášaní neštípal, nijako ma nedráždil pokiaľ nepočítam svoju nešikovnosť, keď som si ho nechtiac votrela do očí. Po nanesení na vlhkú pleť sa krásne napenil, chvíľku som si pleť pomasírovala a zmyla vodou. Bezprostredne po použití som mala pleť oveľa jemnejšiu na dotyk. Spokojná som si ľahla spať. Keď som sa ráno zobudila, čakalo ma nepríjemné prekvapenie. Celú pleť som mala červenú, pálila ma a svrbela niekoľko hodín. Neverila som, že to môže spôsobovať produkt od Biodermy, a preto som vysadila všetko ostatné, ale nepomohlo to. 
Tento gél patrí medzi moje najväčšie kozmetické sklamania a to aj napriek tomu, že som sa naňho veľmi tešila :(.

Moja spokojnosť: 10%

Bioderma Sensibio DS+

Popis produktu: Zvláčňujúci a upokojujúci krém na citlivú, podráždenú a šupinatú pokožku. 40 ml zdroj

Použitie: Aplikujte 1 až 2x denne na očistenú suchú pokožku. K očisteniu je odporúčané používať  penivý gél Sensibio D.S. gél moussant.

Cena: 15,49 € v Benu lekárni.

Ak ste preskočili recenziu na čistiaci gél, preskočili hneď sem, tak vám jednou vetou poviem, že za seba ho rozhodne neodporúčam. Narobil mi viac škody ako osohu. 
Ale teraz už prejdime ku krému. 
Rovnako ako vyššie spomínaný gél, ani krémik nemal žiadnu výraznú arómu. Konzistenciou bol redší, ako som očakávala. 

Bioderma Sensibio

Mám rada krémy, ktoré nezanechávajú mastný finiš a rýchlo sa vstrebú do pleti, no tento to zvládol aj na moje náročné požiadavky prirýchlo. Moja pleť bola natoľko suchá, že som ho musela vrstviť, aby som dosiahla požadovaný efekt. 
Za jeho veľké plus považujem to, že neštípe ani pri kontakte s očami. Mala som suché aj viečka (doteraz som ani len netušila, že niečo také je vôbec možné) a bez problémov som ich mohla nakrémovať. 
Čo sa týka samotného účinku, bol fajn, uspokojivý, ale očakávala som niečo viac. Začervenanie zmizlo, no suchá pleť ostala. Po čase sa to zmiernilo, no nevymizlo úplne. Ale aj napriek tomu tento krém používam naďalej a nemala by som problém po ňom siahnuť znova. Ale asi už len vtedy, ak by bol vo výhodnej akcii.

Moja spokojnosť: 70%

Suma súmarum, čistiaci gél bol z môjho pohľadu riadny prešľap. Krém je fajn, no jeho kvalita úplne nekorešponduje s cenou. Do Biodermy som vkladala veľké nádeje, že vyrieši môj problém so suchou pleťou, no nepodarilo sa to. Samozrejme, neznamená to, že na značku nezanevriem, pretože mám aj produkt, s ktorým som veľmi spokojná a chcela by som vyskúšať aj ich modrú verziu. 

Nicol

7 komentárov:

  1. Vďaka za úprimnú recenziu. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Očekávala bych více od dražší kosmetiky. Je to škoda a to mám Biodermu docela ráda. Nemám s ní zatím žádné negativní zkušenosti.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Škoda, že když jsi chtěla více investovat, dopadlo to takhle. Ale nevzdávala bych to, také mi spousta věcí, které ostatní blogerky chválí, vůbec nesedí. V některých obchodech nebo lékárnách občas dávají i vzorky před nákupem plného balení, zkus se zeptat :)
    Já mám Biodermu ráda, používám od ní pravidelně micelární vodu a je nejlepší, co jsem kdy měla.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow.. Tak to jsem fakt nečekala. Bioderma za mě vždycky patřila mezi značky, se kterými nikdy nešlápneš vedle. Ale koukám, že nikdy si člověk nemůže být jistý. Každopádně děkuji za upřímnou recenzi a snad příště už budeš mít zkušenost lepší :)<3

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Čisticí gely mám moc ráda a smývám je stejnou houbičkou :-) od Bioderma jsem zkoušela jenom micelárku.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Škoda no. Já od Bioderma snad nikdy nic nezkoušela. :-D ale super recenze, je fajn, že jsi upřímná. :-)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som od Biodermi nič nemala. Používam skôr niečo kde je menej chémie alebo je to na prírodnej báze.

    AKO SA PODOBAŤ NA FRANCÚZSKY VĎAKA ŠATÁM?

    OdpovedaťOdstrániť