30/06/20

#nomakeupchallenge. To sa naozaj tak nenávidíme?

Len nedávno som písala článok o karanténa challengoch, ktoré ovládli Instagram. Mnohokrát to boli len otravné príspevky, ktoré boli tvorené ako cez kopirák. Netrvalo dlho a rozmohla sa nová výzva s názvom #nomakeup. 

#nomakeupchallenge

Dnešná doba je postavená na umelej kráse. Je to paradox, že o tom píše práve beauty blogerka, nie? 😃

Naozaj sa tak veľmi neznášame? 

Rada sa maľujem a povedzme si úprimne. Ktorá žena sa necíti krajšia, keď je namaľovaná? Za akou ženou sa otočí chlap skôr? Za namaľovanou alebo nenamaľovanou? Myslím si, že každá z nás zažila situáciu, keď išla ulicou odlíčená a nikto si ju ani len nevšimol. A naopak, keď sme kráčali ulicou s pekným makeupom, koľko tvárí sa za nami otočilo? 

Trošku ma zaskočilo, že byť bez makeupu je výzva. Niečo, čo nám hovorí, aby sme prekonali samú seba. Aby sme nechali "vyniknúť" svoje nedostatky a ukázali ich svetu. Aby sme sa ukázali tak, ako naozaj vyzeráme. Je v poriadku, že toto má byť výzva? 

Nie, nie je to v poriadku. Stačí sa pozrieť okolo seba. Koľko dievčat či žien nevýjde z domu, keď nie sú nalíčené? Hanbia sa? A za čo? Mnohokrát sa snažíme zakryť to, čo na sebe nemáme rady. 
Hanbila som sa za svoje pehy, za svoju guľatú hlavu, za červené fliačky, pigmentové škvrny, začervenanie, kruhy pod očami... A takto by som mohla menovať ešte hodnú chvíľu. Ale prečo? Veď som to JA! 
Žiadna žena by sa nemala hanbiť za to, ako vyzerá nenalíčená. Žiadna by sa nemala cítiť previnilo a nekomfortne, keď na sebe nemá makeup. 
Na fotke som ja. Nenalíčená. No napriek tomu sa cítim fajn, pretože moja pleť je vyživovaná. Doprajem si čistenie, hydratáciu, rozjasnenie. Mám pehy a znamienka? Mám a vôbec to nevadí. A toto tu má byť komfort. Komfortná zóna každej ženy. Necítiť sa nepríjemne sama vo svojej koži. Považovať za absolútne prirodzené byť bez makeupu. Brať to ako prirodzený stav, nie ako výzvu, kvôli ktorej sa treba prekonať a obmedziť sa. 
A verte, že o to väčší wow efekt vyvoláte, keď sa na nejakom podujatí ukážete s krásnym kompletným makeupom. 


7 komentárov:

  1. Mne tiež občas vadí keď nie som upravená a cítim nekomfortne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musím přiznat, že sama jen málokdy chodím nenalíčená, jsem na to už tak zvyklá, že se pak prostě necítím. Asi to není úplně nejlepší, to vím, ale snažím se to občas překonat a nemyslet na to.
    Na druhou stranu vím, že nenalíčená asi nevypadám úplně hrozně, mám od přírody husté a tmavé obočí a řasy i pěknou pleť.

    A ty vypadáš moc hezky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám občas období, kdy prostě nezvládnu nikam jít bez makeupu. Ale lepší se to pořád. Pleť mám čistější a hned se člověk cítí líp. Makeupu už si ani zdaleka nedávám tolik. Ale jsem extrémně bledá s tmavými kruhy pod očima a nenalíčená opravdu vypadám jako nemocná :D :) Ale ty, jsi neuvěřitelně krásná <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa líčim len na fotenie alebo keď idem natáčať videá :D Inak som celý čas bez makeupu

    SÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já bych ráda chodila nenalíčená, ale když mám po celém obličeji akné, tak nenalíčená ven prostě nevyjdu.. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Look forward
    https://hotel-siebeneichen.de/wp-login.php
    https://waren.hotel-siebeneichen.de/wp-login.php
    http://hotel-7oaks.com/wp-login.php

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já sama se make-up snažím spíše nepoužívat, zaprvé z toho důvodu, že v této oblasti nejsem úplně šikovná a poté taky z toho důvodu, že je to podle mě něco, co pleti úplně neprospívá a možná je pro některé uspěchané ženy lepší jít třeba do tohoto, aby to nějak vypadalo :) Ale tobě to i bez make-upu moc sluší a myslím, že ho snad vůbec nepotřebuješ :)

    OdpovedaťOdstrániť