19/04/22

Krásna ako morská panna? Vďaka morskému kolagénu (Mermaid Collagen #recenzia)

Pred nejakým časom som vám v prvom v článku zo série Krásna ako morská panna? Vďaka morskému kolagénu Mermaid Collagen priblížila: 

  • čo je kolagén 
  • typy kolagénu 
  • samotný Mermaid Collagen
Je fakt, že momentálne na vás vyskakujú kolagény z každého jedného influencerského účtu na instagrame, až mám pocit, že kolagén nie je výživový doplnok, ale akýsi životný štýl. 
Ja som morský kolagén začala užívať ešte predtým, než to vôbec bolo "in", pretože moje kĺby a vlasy ho naozaj potrebovali. 

Pomohol mi? 

Mojou prvou obavou bola chuť a vôňa. Keď som si predstavila, že budem musieť piť niečo, čo vonia a chutí ako ryba, nebola som príliš nadšená. Na moje prekvapenie tento kolagén veľmi jemnú rybaciu arómu a ešte menej výraznejšiu chuť. Je ťažké ju nejak bližšie opísať, pretože sa nepodobá na nič konkrétne. Ak si tento kolagén zmiešate s čistou vodou, možno budete mať prvé dni problém to vypiť, ale po týždni si určite zvyknete. Ak by aj náhodou nie, môžete použiť aj ochutené vody, v ktorých prirodzená chuť kolagénu takmer úplne zanikne. Ja som čistú vodu striedala s citrónovou a občas siahla aj po cole alebo sirupovej vode. Nie je to žiaden gurmánsky zážitok, ale dá sa to bez problémov vypiť. V každom prípade je dôležité vysypať do suchého pohára najprv kolagén a potom pridať vodu. Ak to urobíte opačne, kolagén sa nerozpustí tak dôkladne a ostanú vám hrudky, ktoré sa nepijú príjemne (hovorím z vlastnej skúsenosti :D ). 

Hlavným dôvodom, prečo som sa rozhodla vyskúšať kolagén, bola permanentná bolesť kĺbov. V 26 rokoch nič príjemné. Keď som sa ráno zobudila, extrémne mi pukalo v kolenách. Opakovalo sa to niekoľkokrát aj počas dňa, keď som si ľahala do postele. Nemohla som sa zohnúť bez toho, aby mi nepraskalo v kolenách. Prvé viditeľné výsledky sa objavili po týždni pravidelného používania. Uvedomila som si to vtedy, keď som sa ráno zobudila potichu, bez praskotu v kolenách. Dokonca ani pri cvičení moje kĺby nevydávali také zvuky, ako keby sa mali každú chvíľu rozpadnúť. Po mesiaci užívania sa praskanie úplne vytratilo. 

Ďalšou pozitívnou zmenou, ktorú som videla, bolo oživenie pleti. Už som si nejak zvykla na to, že moja pleť je niekedy ako bez života, mdlá, vyčerpaná a unavená. Pri pravidelnom používaní kolagénu som mala pocit, že je oveľa viac vypnutejšia a sama som sa cítila viac sviežo a živo, čo mi dodávalo aj viac sebavedomia. 

Väčšina žien siaha po kolagéne aj kvôli oživeniu pleti, no hlavným dôvodom je posilnenie vlasov a nechtov. Aj v tejto oblasti mi bol kolagén skvelým pomocníkom. Bez toho, aby som používala šampón proti vypadávaniu vlasov, boli moje vlasy silnejšie a vypadávali možno o polovicu menej ako bez užívania kolagénu. Pevnosť nechtov úplne posúdiť neviem, keďže už dlhší čas chodím na gellak alebo gélové nechty. 

Po mesiaci užívania som kolagén vysadila, pretože ma zaujímalo, ako dlho vydrží moje telo bez doterajšej kolagénovej dávky. Bola som trošku sklamaná, keď sa mi pukanie kĺbov vrátilo možno do týždňa - dvoch po tom, čo som kolagén prestala užívať. Zhruba do mesiaca bola aj moja pleť a vlasy na rovnakom bode ako pred samotným užívaním kolagénu. 

Celkovo tento kolagén hodnotím veľmi pozitívne a určite to nie je poslednýkrát, čo som ho zaradila do svojej dennej rutiny. 

Moja spokojnosť: 90%

Momentálne som sa rozhodla užívať kolagén v tabletách, tak som zvedavá, či bude rovnako účinný ako tento morský rozpustný vo vode. 

Myslím, že nie je blogerka, ktorá by nejaký kolagén neodskúšala. Tak aké sú vaše skúsenosti? Uprednostňujete rozpustný kolagén alebo v tabletovej forme? 




1 komentár:

  1. Tak určitě je na počátku nějakých problémů s tělem s tím bojovat právě pomocí těch kosmetických přípravků, kolagen je v tom i docela známý už dnes, než jít třeba bez nějakého většího rozmyslu třebasem a poté toho do konce života litovat. Samozřejmě ale v některých případech ty zákroky určitě mohou zvýšit sebevědomí a zlepšit život, takže je to určitě v pořádku, jen je lepší to rozmyslet předem :)

    OdpovedaťOdstrániť